Kindervakantieweek krijgt vlag Jeugd Veilig Actief

Wethouder Marianne Verhage heeft vrijdag 25 augustus een vlag van Jeugd Veilig Actief overhandigd aan de Kindervakantieweek. Deze organisatie voldoet als eerst aan de gestelde eisen.
kindervakantieweek-krijgt-vlag-jeugd-veilig-actief

Jeugd Veilig Actief is een initiatief van de gemeente om de jeugd veilig en actief te laten opgroeien. In 2016 werd het project opgestart met als doel om organisaties binnen een jaar hun omgeving veilig te hebben voor kinderen.

Discriminatie
Het gaat daarbij om vrijwilligersorganisaties waar kinderen actief zijn, zoals sportverenigingen, de scouting en de Kindervakantieweek. Kinderen moeten daar veilig zijn, zonder dat zij bijvoorbeeld te maken krijgen met discriminatie of seksuele intimidatie.

Vrijwilligersorganisaties die hieraan voldoen, ontvangen een Jeugd Veilig Actief-sticker van wethouder Marianne Verhage. Omdat de Kindervakantieweek geen gebouw heeft, werd hier voor een vlag gekozen.

Meer informatie over Jeugd Veilig Actief is te vinden onder het kopje 'Jeugd & Veiligheid'.

Het onzichtbare zichtbaar

Kan jouw organisatie ook niet zonder vrijwilligers? En wist je dat in Nederland één op de vier mensen boven de 18 ergens vrijwilligerswerk doet?
het-onzichtbare-zichtbaar